Chiapudding


Chiapudding är ett utmärkt frukostalternativ. Chiafrön innehåller bland annat höga halter av omega-3 och protein vilket gör att man står sig länge! Chiafrön kan vara ganska dyra i den vanliga livsmedelsbutiken, så det kan vara värt att beställa dem online om man vill äta dem ofta. De finns bland annat att köpa här.

Vårt knep för att få chiapuddingen extra god är att göra den med mosad banan. Det ger lite extra sötma till puddingen som annars kan bli ganska smaklös med enbart frön och mjölk. Använd också gärna äkta ceylonkanel som har extra mycket smak och arom. Denna kanel erbjuds bland annat av Urtekram och finns att köpa här, hos onlinebutiken Bodystore.

Det går bra att använda valfri växtbaserad mjölk till denna rätt, men tänk på att olika mjölksorter kan ge lite olika konsistens på puddingen. Därför kan man behöva anpassa mängden mjölk utifrån hur fast pudding man vill ha. Generellt brukar det bli bra om man har 3-4 dl mjölk till 4 msk chiafrön. Vi gör ofta puddingen med havremjölk och då brukar 3 dl vara optimalt.

Chiapudding

Chiapudding

Detta recept ger 2 portioner och är färdigt på 8 timmar.

Ingredienser

• 4 msk chiafrön
• 2 st mogna bananer (små till medelstora)
• 3 dl havremjölk eller valfri växtbaserad mjölk
• kanel
• kardemumma
• frukt, bär eller nötter

Gör så här

1. Mosa bananerna med en gaffel och lägg dem i varsin liten skål eller glasburk.

2. Blanda ned 2 msk chiafrön i vardera skål.

3. Tillsätt 1½ dl växtbaserad mjölk i vardera skål.

4. Tillsätt kanel och kardemumma efter smak.

5. Blanda ingredienserna ordentligt.

6. Ställ in skålarna i kylskåpet och låt vila i cirka 8 timmar.

7. Servera med tärnad frukt, bär eller nötter!