Detoxchili con aubergine


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Denna detoxchili con aubergine är en variation på en vanlig chili con carne som i stället för kött innehåller aubergine! Det är en underbar, värmande och snabblagad chiligryta som passar alldeles utmärkt att laga en kylig höstdag. Grytan får sin varma och mustiga smak av de olika kryddorna som spiskummin, paprikapulver och chiliflakes. Kom ihåg att välja en ekologisk grönsaksbuljong som inte innehåller glutamat.

Receptet är helt veganskt. Om man önskar tillsätta animalier går det att servera grytan med lite gräddfil på toppen, men det går också att välja ett alternativ som exempelvis Oatlys iFraiche eller naturell sojayoghurt.

Detoxchili con aubergine

Detoxchili con aubergine

Receptet ger 4 portioner.

Ingredienser

• 1 stor (ca 450 g) aubergine
• ½ tsk salt
• 1 msk olivolja
• 1 gul lök, hackad
• 1 röd paprika, fintärnad
• 1 vitlöksklyfta, riven
• 1 msk tomatpuré
• ½ msk spiskummin
• ½ msk paprikapulver
• ½-1 tsk chiliflakes
• 500 g krossade tomater
• 1 burk (400 g) cannellinibönor eller stora vita bönor, sköljda
• 3 dl vatten
• 1 grönsaksbuljongtärning

Gör såhär

1. Grovriv auberginen. Salta och stek i olja i ca 3 minuter.

2. Tillsätt lök, paprika, vitlök, tomatpuré och torkade kryddor. Stek ytterligare 3 minuter.

3. Häll i krossade tomater, bönor, vatten och buljongtärning. Låt sjuda under lock i cirka 10 minuter.

4. Servera gärna med en korianderkvist på toppen och strö eventuellt över lite extra chiliflakes.

Serveringstips!

Den här rätten passar bra att servera med guacamole och en fräsch sallad.