Rödkålssallad med persilja & citron

Receptet ger 4 portioner.

Det här är en fräsch och väldoftande sallad som passar bra som tillbehör till diverse olika maträtter. Den ger en härlig färgklick på tallriken och innehåller massor av nyttigheter! Tänk på att använda ekologisk citron, då vi i denna sallad använder citronskalet. På så vis undviker du gifter i maten.

Ingredienser

  • 300 g rödkål
  • 1 ekologisk citron
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 kruka persilja
  • salt & peppar

Gör såhär

1. Strimla rödkålen. Använd gärna en osthyvel eller en mandolin för att få långa, fina strimlor.

2. Finriv skalet på citronen och pressa ur juicen.

3. Blanda rödkål, citronskal, citronjuice, olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.

4. Låt salladen stå och marinera i cirka två timmar.

5. Hacka persiljan grovt och tillsätt i salladen.