Grönkålschips
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Ibland behöver man bara något gott att få avnjuta som helgsnacks. Då är grönkålschips helt perfekt! Grönkål är en supernyttig råvara som passar alldeles utmärkt att rosta till knapriga chips. Så passa på att njuta medan du boostar kroppen med nyttigheter!
Beroende på hur stora plåtar man har kan man behöva lägga upp grönkålen på flera plåtar och rosta dem i omgångar. Lägg ut bladen jämnt på plåten och se till att de inte nuddar varandra alltför mycket eller ligger ovanpå varandra.
Prova även grönkålspulver i smoothien
Om du inte orkar göra egna grönkålschips, men ändå vill få fördelarna av allt det nyttiga som grönkål innehåller kan vi tipsa om Skånsk Grönkål från PLOG. Det första svenskodlade och KRAV-certifierade grönkålspulvret på marknaden. Grönkålen är ekologiskt odlad i Trelleborg och sedan mald till ett fint grönkålspulver. En perfekt näringsboost att ha i smoothien!
189:-
Köp nu hos Bodystore
- Ekologisk
- Näringsrik grönsak i kålfamiljen
- Rik på A-, C- och K-vitamin
Grönkål är en av våra mest näringsrika grönsaker och tillhör kålfamiljen. Den är rik på bl.a. A-, C- och K-vitamin, järn, kalcium och lutein. Dessutom är grönkålen fiberrik och kålens gröna färg innehåller mycket klorofyll.
Grönkålschips
Ingredienser
• 250-300 gram grönkål
• ½ dl olivolja
• flingsalt
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Skölj och rensa grönkålen genom att riva loss lagom stora blad från den tjocka bladnerven.
3. Lägg bladen i en stor bunke. Häll på olivolja och strö över flingsalt.
4. Blanda runt med händerna så att oljan och saltet sprids över samtliga blad.
5. Lägg ut bladen på en plåt med bakplåtspapper.
OBS! Beroende på plåtens storlek kan du behöva rosta grönkålen i omgångar, se till att det finns lite mellanrum mellan bladen.
6. Rosta grönkålen mitt i ugnen i 15-20 minuter tills bladen blir krispiga.