Grönkålschips

Ibland behöver man bara något gott att få avnjuta som helgsnacks. Då är grönkålschips helt perfekt! Grönkål är en supernyttig råvara som passar alldeles utmärkt att rosta till knapriga chips. Så passa på att njuta medan du boostar kroppen med nyttigheter!

Beroende på hur stora plåtar man har kan man behöva lägga upp grönkålen på flera plåtar  och rosta dem i omgångar. Lägg ut bladen jämnt på plåten och se till att de inte nuddar varandra alltför mycket eller ligger ovanpå varandra.

Om du inte orkar göra egna grönkålschips men gärna skulle vilja smaka på detta nya fenomen, kan vi tipsa om att Kung Markatta har börjat sälja små påsar med färdiga grönkålschips. De finns bland annat att köpa online här.

Grönkålschips

Grönkålschips

Ingredienser

• 250-300 gram grönkål
• ½ dl olivolja
• flingsalt

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Skölj och rensa grönkålen genom att riva loss lagom stora blad från den tjocka bladnerven.

3. Lägg bladen i en stor bunke. Häll på olivolja och strö över flingsalt.

4. Blanda runt med händerna så att oljan och saltet sprids över samtliga blad.

5. Lägg ut bladen på en plåt med bakplåtspapper.

OBS! Beroende på plåtens storlek kan du behöva rosta grönkålen i omgångar, se till att det finns lite mellanrum mellan bladen.

6. Rosta grönkålen mitt i ugnen i 15-20 minuter tills bladen blir krispiga.