Juicedetox


Gå till vår samling med juicerecept eller läs mer om de optimala ingredienserna för en juicedetox! Vi tipsar även om prisvärda råsaftscentrifuger!

Vad är juicedetox?

Juicedetox eller juicefasta är en intensiv variant av detox som pågår under kortare perioder, allt från en dag till en vecka. Under denna typ av detox utgörs kosten uteslutande av färskpressad juice. Detta hjälper kroppen att rensa ut rest- och slaggprodukter samtidigt som den får alla vitaminer, mineraler och antioxidanter från frukterna och grönsakerna i juicen.

Metoden är effektiv och kan bland annat användas för att bryta dåliga vanor eller för att rivstarta en ny sund livsstil.

9789163722257_200_juice-power-detox-1-7-dagars-fasta-100-juicerecept-gron-mat_haftad

Renée Voltaires bok Juice Power and Detox innehåller många recept med fina bilder som inspirerar!

Förberedelser

Inför en juice-detox är det viktigt att förbereda sig – både mentalt och rent praktiskt. Nedan följer några tips som kan vara bra att tänka på innan man påbörjar sin detox-kur.

För att pressa juice krävs en råsaftcentrifug. En matberedare eller mixer kan också vara en lämplig investering eftersom dessa kan användas till att mixa bär eller tjockare frukter och grönsaker.

Omställningen till en diet med flytande föda kan bidra till hungerkänslor, trötthet och humörsvängningar. Av denna anledning kan det vara lämpligt att påbörja sin juice-detox under en helg eller någon annan ledighet.

Näringsinnehållet i juicen är störst när den är nypressad varför det är viktigt att försöka dricka juicen så snart som möjligt.

Recept

Klicka här för att komma vidare till våra juicerecept!