Energiboostande rödbetsjuice


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart och Bokus.

Rödbetsjuice är en av våra absoluta favoritjuicer! Den karaktäristiska smaken passar alldeles utmärkt i en juice och rödbetor är fulla av nyttigheter!

Rödbetan är känd för sina energigivande egenskaper. Den innehåller nämligen nitrat, ett superämne som förser musklerna med syre. Rödbetan har därför ofta använts för att förbättra uthålligheten hos exempelvis konditionsidrottare. Rödbetor fungerar dessutom starkt avgiftande och har blodtryckssänkande egenskaper. Allra bäst passar de att använda råa i juice, då man som bäst tar tillvara på alla näringsämnen.

Rödbetsjuice

Denna juice innehåller dessutom apelsin, morötter och ingefära. Juicen får en mycket god smak samtidigt som den ger en riktig energiboost.

För den som inte orkar göra egen rödbetsjuice kan vi nu tipsa om att Matsmart har ett bra erbjudande. Köp en hel box med rödbetsjuice och kom snabbt igång med din detox!

rodbeta_juice_1

Ekologisk rödbetsjuice (3 liter), 129:-
KÖP HÄR!

Rödbetsjuice

Energiboostande rödbetsjuice

Receptet ger 2 glas.

Ingredienser

• 4 medelstora rödbetor, gärna med blast
• 2 morötter
• 2 apelsiner
• 2 cm ingefära

Gör såhär

1. Skölj rödbetor och morötter väl.

2. Grovhacka rödbetornas blast.

3. Skala eller skär bort det yttersta skalet på apelsinerna.

4. Skala ingefäran.

5. Kör alla ingredienser i en råsaftscentrifug.

6. Häll upp i glas och servera.


Det här receptet är hämtat ur Marlene Gustawsons bok Gröna juicer och smoothies: turboladda kroppen med rå energi! Vi har skrivit en recension av boken här.

Gröna juicer & smoothies : turboladda kroppen med rå energi! (inbunden)