Recension: Gröna juicer och smoothies – turboladda kroppen med rå energi!


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bokus.

Gröna juicer och smoothies: Turboladda kroppen med rå energi!
av Marlene Gustawson

9789174018776_200x_grona-juicer-smoothies-turboladda-kroppen-med-ra-energi
Pris: 131:-

KÖP BOKEN HÄR!

TIPS!

Gröna juicer och smoothies finns även som e-bok för 62:- och går att köpa här.

RECENSION

Marlene Gustawson är fyto- och näringsterapeut, kostrådgivare och kostinspiratör och har skrivit denna bok som är fokuserad på juicer och smoothies som innehåller gröna bladgrönsaker. Dessa juicer och smoothies sägs boosta immunförsvaret, ha detoxande egenskaper, förbättra matsmältningen och ge massor av energi. Dryckerna i boken innehåller exempelvis ruccola, babyspenat, romansallad, grönkål, kirskål och nässlor.

Boken inleds med lite information om gröna drinkar och varför de är så nyttiga. Man får bland annat information om både grönsaker, frukter, bär och örter – om deras egenskaper och deras innehåll. Författaren berättar också om vilka förberedelser man kan göra innan man börjar med gröna drinkar. Hon tipsar bland annat om att man bör ha både en mixer och en råsaftscentrifug i sitt kök för att kunna tillaga hennes smoothies och juicer på bästa sätt.

Recepten i boken är uppdelade i juicer, smoothies och därefter i ytterligare ett kapitel som heter “shots, te, vatten och annat gott”. Juicerecepten känns roliga och kreativa och bjuder på smaskiga sammansättningar. Ett av våra favoritrecept i boken är en helt underbar detoxjuice med blåbär och rödbetor som även innehåller ingefära och myntablad! Smoothierecepten är lite mer komplicerade än juicerecepten och innehåller överlag fler ingredienser, många av dessa är mycket kreativa och spännande. Det råder ingen torka på nya juice- och smoothieidéer! I det avslutande receptkapitlet får man även tips på olika fräscha smaksatta vatten och teer. Uppiggande!

I slutet av boken finns det ett tips på hur en detoxkur med gröna drinkar i ett dygn kan se ut. Under detta dygn intar man fem olika smoothies (recept i boken) och dricker däremellan örtteer och smaksatt vatten. Boken innehåller också tips på hur man kan kombinera en 5:2-diet med gröna drinkar och har ett par tips på sådana dagsmenyer.

Detta är en matnyttig bok med otroligt många nya och spännande recept på gröna drinkar. Om man behöver ny inspiration och nya idéer för sina juicer eller smoothies kan vi varmt rekommendera Marlene Gustawsons bok!

Betyg

4 av 5