Havregrynsgröt med bär och frön
En klassisk havregrynsgröt är välsmakande och mättande på morgonen. Här toppar vi havregrynsgröten med bär och frön för att ge en extra boost med goda ingredienser och nyttigheter. Om du helt vill utesluta gluten finns det speciella havregryn för det. Vår favorit är dessa från Urtekram, men även märket Semper erbjuder glutenfria havregryn som brukar gå att hitta på den vanliga livsmedelsbutiken.
Gröten på bilden serveras med havremjölk, blåbär, hallon, pumpafrön, chiafrön och torkade gojibär.
Havregrynsgröt med bär och frön
Receptet ger 1 portion.
Ingredienser
• 2 dl vatten
• 1 dl havregryn
• 1 krm salt
• ca 3 msk frön (t.ex. pumpakärnor, solrosfrön, linfrön, psylliumfrön och chiafrön)
• ca 1 dl bär (t.ex. hallon, blåbär, gojibär, lingon och björnbär)
• ½ dl nöt- eller frömjölk (t.ex. mandelmjölk)
Gör såhär
1. Koka ihop havregrynsgröten, det finns ofta ett recept på förpackningen som man kan följa.
2. Lägg upp gröten i en skål eller på en djup tallrik. Toppa med bär, frön och valfri växtbaserad mjölk.