Mexikansk quinoagryta


Detta är en färgglad mexikansk quinoagryta som har blivit en av våra absoluta favoriter! De starka färgerna och härliga smakerna från den färska koriandern, limesaften, salt och peppar sammanstrålar och för tankarna till ett soligt Mexiko. Receptet är i stor utsträckning inspirerat av ett recept som vi hittat på webbsidan Vegetarisk måndag.

Rätten är väldigt snabblagad och i princip omöjlig att misslyckas med. Testa!

Mexikansk quinoagryta

Mexikansk quinoagryta

Receptet ger 4 portioner.

Ingredienser

• olivolja
• 3 st vitlöksklyftor
• 1 st röd chili
• 1 st liten rödlök
• 1 st röd paprika
• 2,5 dl quinoa
• 2,5 dl vatten
• 1 tärning grönsaksbuljong
• 1 burk (400 g) svarta bönor
• 1 burk (400 g) hela tomater
• 1 burk majskorn
• 0,5 tsk spiskummin
• salt
• peppar
• 1-2 st avokado
• 1 st lime
• färsk koriander

Gör så här

1. Skala lök och vitlök. Hacka därefter lök, vitlök och chili.

2. Fräs lök, vitlök och chilin i olja i en gryta eller stor stekpanna.

3. Tillsätt vatten, tomat, quinoa, bönor, majs, paprika, buljong och spiskummin.

4. Koka först upp och sänk sedan värmen så att grytan får sjuda.

5. Smaka av med salt och peppar och rör om ordentligt.

6. Låt stå på spisen till quinoan är färdig. Det tar cirka 20 minuter.

7. Pressa i lite lime och rör om.

8. Servera med tärnad eller skivad avokado och hackad koriander på toppen!

Tips! Om du väljer att tillåta animaliska livsmedel i din detox kan vi varmt rekommendera att servera denna rätt med lite tärnad fetaost på toppen. Det är jättegott!