Fyllda paprikor med linser och fetaost


Fyllda paprikor får fantastiskt god smak när de blir ugnsbakade och rostas härligt. Här fylls paprikorna med linser, spenat och fetaost i stället för köttfärs och vanlig ost. Det går bra att koka linser själv eller att använda färdigkokta linser som finns att köpa på burk eller tetra. Vi väljer att servera de fyllda paprikorna med quinoa, men självklart finns det fler alternativ om man tycker bättre om någonting annat. En fräsch sallad passar också bra till!

Det är lätt att göra rätten vegansk genom att helt enkelt utesluta fetaosten. Vill man ersätta denna med en vegansk ost går det förstås också bra.

Fyllda paprikor med linser och fetaost.

Fyllda paprikor med linser och fetaost

Receptet ger 4 portioner.

Ingredienser

• 4 stora paprikor
• 1 gul lök
• 2 vitlöksklyftor
• 400 g krossade tomater
• 2 msk tomatpuré
• 150 g fetaost
• 150 g bladspenat
• 200 g champinjoner
• olivolja
• 3 dl kokta gröna linser (1 burk eller tetra)
• 1 msk balsamvinäger
• 1 tsk timjan
• 1 tsk paprikapulver
• salt & peppar
• quinoa till servering

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skär av locken på paprikorna och kärna ur innehållet. Spara gärna locken och rosta även dessa i ugnen.

3. Hacka lök, vitlök och champinjoner.

4. Fräs lök, vitlök och champinjoner i oljan. Tillsätt tomatpuré efter några minuter och låt den fräsa med en stund.

5. Tillsätt därefter spenaten och låt även denna fräsa med några minuter tills den mjuknat.

6. Tillsätt krossade tomater, linser och balsamvinäger. Låt koka ihop och smaka av med timjan, paprikapulver, salt och peppar.

7. Fyll paprikorna med röran och smula över fetaost.

8. Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 40 minuter.

9. Under tiden paprikorna tillagas, koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.

10. Servera paprikorna tillsammans med quinoan.