Linsbiffar med soltorkade tomater och fetaost

Receptet ger 4 portioner.

Här är ett fantastiskt gott recept på lite matigare linsbiffar, som får sin goda smak med hjälp av soltorkade tomater och fetaost. Linser innehåller massor med nyttiga vitaminer och mineraler, och är även rika på protein och fibrer som hjälper till med mättnadskänslan.

Ingredienser

  • 2 dl röda linser
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 2 dl boveteflingor
  • 4 st soltorkade tomater
  • 100 g fetaost
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipulver

Gör såhär

1. Koka linserna i en tesked salt och ett kryddmått chilipulver, utgå från den koktid som finns angiven på förpackningen.

2. Skala och riv morötterna.

3. Finhacka löken och bryn den tillsammans med morötterna i olja.

4. Krossa försiktigt solroskärnorna.

5. Hacka de soltorkade tomaterna.

6. Mosa fetaosten.

7. Blanda ingredienserna med boveteflingorna till en mjuk smet som är lätt att forma till biffar. Forma sedan lagom stora biffar av smeten.

8. Stek biffarna i cirka fyra minuter på varje sida, eller tills de känns klara.

Servera biffarna tillsammans med en fräsch sallad, t.ex. med tomater och avokado!